Ψηφιακές εφαρμογές για εργαστήρια

Εισαγωγή

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου του Νικολάου Κ. Νικολούδια.

Μέρα με τη μέρα η ψηφιακή τεχνολογία διεισδύει στην καθημερινότητα της δουλειάς μας προσφέροντας ολοένα και περισσότερες εφαρμογές. Η αλλαγή που επιφέρει είναι τόσο εκτεταμένη που μπορεί, σε ένα βαθμό, να συγκριθεί με την έλευση της μεταλλοκεραμικής πριν από κάποιες δεκαετίες. Εκείνη την περίοδο η πορσελάνη, εκτός από την τρομακτική βελτίωση της αισθητικής, έφερνε παράλληλα μαζί της πολλά ζητήματα προσαρμογής στα δεδομένα της. Νέος, δαπανηρός εξοπλισμός νέας τεχνολογίας, νέες, επίπονες τεχνικές, νέα υλικά. Ζητήματα που προβλημάτισαν τον οδοντοτεχνίτη της εποχής εκείνης. Το ίδιο παρατηρείται και σήμερα. Η ψηφιακή τεχνολογία δημιουργεί νέα δεδομένα, νέες υπηρεσίες, νέα προϊόντα, νέες τεχνικές. Αλλά και νέους προβληματισμούς. Το παράδειγμα των εργαστηριούχων που είπαν πρώτοι ναι στην πρωτοεμφανιζόμενη, πριν δεκαετίες, πορσελάνη αποτελεί οδηγό και για το σήμερα και την ψηφιακή τεχνολογία. Η αλματώδης πρόοδός τους είναι η απόδειξη της σωστής τους επιλογής, μέσα από το απαραίτητο ρίσκο, φυσικά. Ρίσκο που πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να αναληφθεί και σήμερα. Το να μην ακολουθήσει κάποιος την ψηφιακή εξέλιξη ισοδυναμεί με αναλφαβητισμό.

Η Digident, έχοντας μπει στην εμπορία ειδών ψηφιακής τεχνολογίας, έχει να προτείνει λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Περισσότερα…

 

Εξοπλισμός

Διαθέτουμε πλήρες σύστημα CAD/CAM.

 • Σαρωτή (scanner) Identica Blue της Medit
 • Σχεδιαστικό exocad 2015
 • Σαρωτή (scanner) D700 και σχεδιαστικό λογισμικό (CAD software) της 3shape
 • CNC μηχανή κοπής DWX-50 της Roland με ταυτόχρονη κίνηση 5 αξόνων και CAM software Sum3D της cimsystem
 • Φούρνο σύντηξης ζιρκονίας Sintra.
 • Επιπλέον, παρέχουμε πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα λήψης των .stl αρχείων σας (χωρίς τη χρήση e-mail ή Skype). Πολύ εύκολο για το χρήστη, χωρίς κωδικούς. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η αποστολή των αρχείων σας και παράλληλα δε χάνεται χρόνος στη λήψη τους από μας.

 

 

Εφαρμογές

Συνοπτικά, μπορούμε να κατασκευάσουμε:

 • Στεφάνες και γέφυρες εξ’ ολοκλήρου από διαφανή ζιρκονία BruxZir
 • Σκελετούς ζιρκονίας (για επένδυση με πορσελάνη)
 • Εξατομικευμένα abutments ζιρκονίας
 • Κοχλιούμενες στεφάνες και γέφυρες ζιρκονίας
 • Στεφάνες & γέφυρες από Pekkton Ivory
 • Ακρυλικές στεφάνες και γέφυρες
 • Κέρινες κατασκευές για τεχνική overpress σε σκελετούς μετάλλου ή ζιρκονίας
 • Κατασκευές για διαγνωστική χρήση.

Σημαντική υπενθύμιση: Δεν είμαστε εδώ για να υποκαταστήσουμε το ταλέντο και την προσωπική άποψη του κάθε συναδέλφου στο σχεδιασμό μιας εργασίας του. Για το λόγο αυτό προτιμούμε να δεχόμαστε μόνο έτοιμα, ψηφιακά αρχεία .stl και όχι εκμαγεία. Δεχόμαστε τις εργασίες σας σχεδιασμένες από σας.

Ωστόσο, επειδή δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι τα εργαστήρια που διαθέτουν σύστημα ψηφιακού σχεδιασμού είναι ακόμη μειοψηφία μπορούμε

α.  να σχεδιάσουμε εμείς την εργασία σας ή

β. να μοντελάρετε την εργασία σας και εμείς να αντιγράψουμε το κέρινο ομοίωμά σας.

Με βάση την καλή συνεννόηση και την καθοδήγησή σας μπορούμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί.

 

Αναλυτικά

Στεφάνες και γέφυρες εξ’ ολοκλήρου από διαφανή ζιρκονία BruxZir

Η διαφανής ζιρκονία, σε σχέση με την κοινή, μας δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε στεφάνες και γέφυρες ολικής επικάλυψης από ένα και μόνο υλικό. Χωρίς σκελετό, χωρίς πορσελάνη. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαφανή ζιρκονία δείτε εδώ . Είμαστε το πρώτο εξουσιοδοτημένο εργαστήριο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί την, αμερικανικής προελεύσεως, διαφανή ζιρκονία BruxZir με τις υψηλότερες τιμές φυσικών ιδιοτήτων. Σχεδιάστε στεφάνες ή γέφυρες πλήρους ανατομίας και στείλτε μας το .stl αρχείο σας για κοπή ή στείλτε μας τα εκμαγεία σας.

 

Εξατομικευμένα abutment και κοχλιούμενες επιεμφυτευματικές εργασίες ζιρκονίας

 

Σχεδιάστε abutment ή κοχλιούμενες επιεμφυτευματικές εργασίες με τη δική σας βιβλιοθήκη εμφυτευμάτων και στείλτε μας το αρχείο .stl.

Λόγω της διαφορετικότητας των γεωμετριών από εμφύτευμα σε εμφύτευμα ο χρόνος παράδοσης μπορεί να υπερβαίνει τις 24 ώρες.

 

 

Σκελετοί ζιρκονίας

 

Σχεδιάστε σκελετούς κάθε μεγέθους και εκτάσεως και στείλτε μας το .stl αρχείο για κοπή ή στείλτε μας τα εκμαγεία σας. Οι μεγάλες εργασίες κόβονται με κεντρική μπάρα αλλά και υποστηρικτικές δοκούς για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος στρέβλωσης κατά τη σύντηξη.

 

 
Στεφάνες – γέφυρες και εξατομικευμένα abutment από Pekkton Ivory.

Το συμπολυμερές Pekkton Ivory της Cendres & Metaux είναι το κορυφαίο συμπολυμερές της αγοράς και είναι στις υπηρεσίες σας. Μπορούν να κατασκευαστούν:

 • Στεφάνες & γέφυρες επί κολοβωμάτων φυσικών δοντιών
 • Εξατομικευμένα abutment
 • Κοχλιούμενες στεφάνες & γέφυρες (με ενδιάμεση βάση τιτανίου)

 

 

 

 

Ακρυλικές στεφάνες και γέφυρες

Σχεδιάστε στεφάνες ή γέφυρες πλήρους ανατομίας που προορίζονται για προσωρινές εργασίες και κόβονται από ρητίνη (μονοχρωματικό υλικό). Επιπλέον, για εκτεταμένες εργασίες, στείλτε μας το τελικό .stl αρχείο σας για κοπή από ρητίνη ή στείλτε μας τα εκμαγεία σας ώστε να έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε την εφαρμογή στο στόμα πριν κατασκευάσετε την τελική σας εργασία γλυτώνοντας από δυσάρεστες επαναλήψεις.

Κέρινες κατασκευές για χύτευση

Σχεδιάστε τους σκελετούς σας, αντί να τους μοντελάρετε στο κερί και στείλτε μας το .stl αρχείο σας για κοπή από οργανικό κερί. Στη συνέχεια, σας μένει η τοποθέτηση αγωγών και η χύτευση των σκελετών σας.

 

Κέρινες κατασκευές για τεχνική overpress σε σκελετούς μετάλλου ή ζιρκονίας

Σχεδιάστε στεφάνες ή γέφυρες διπλής διαστρωμάτωσης (σκελετός και υπόλοιπη ανατομία). Στείλτε μας το .stl αρχείο της τελικής ανατομίας για κοπή από οργανικό κερί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα λάβετε ένα κέρινο ομοίωμα της επικάλυψης πορσελάνης το οποίο τοποθετείται πάνω στον προετοιμασμένο σκελετό σας (μετάλλου ή ζιρκονίας). Στη συνέχεια, είστε σε θέση να εφαρμόσετε την τεχνική overpress για πρεσσαριστή, χυτευόμενη πορσελάνη πάνω στο σκελετό σας.

Κατασκευές για διαγνωστική χρήση

Μελετήστε την αρχιτεκτονική μιας εργασίας σε διαγνωστικό επίπεδο σχεδιάζοντάς την και στείλτε μας το .stl αρχείο σας για κοπή από κερί ή ρητίνη για δοκιμή στο στόμα.

 

Χρονοδιάγραμμα

Σεβόμενοι (και γνωρίζοντας και οι ίδιοι) την ανάγκη όλων μας για γρήγορες παραδόσεις έχουμε έτοιμες τις εργασίες σας:

-         Σε 24 ώρες από τη λήψη του .stl αρχείου σας για κατασκευές ζιρκονίας ή διαφανούς ζιρκονίας

-         Σε 24-48 ώρες από τη λήψη των εκμαγείων για κατασκευές ζιρκονίας ή διαφανούς ζιρκονίας

-         Σε 4 – 6 ώρες  από τη λήψη του .stl αρχείου σας για κατασκευές ρητίνης ή κεριού.

Οι τιμές μας είναι προσαρμοσμένες στο σήμερα

 

 

Loading