Τεχνολογία Τέρψης…Η νέα σειρά Identica-T είναι εδώ!!!

 

Τεχνολογία

Η νέα σειρά Identica-T, σε συνδυασμό με το ανανεωμένο scan software Collab 2.1, προσφέρει μεγάλες τεχνολογικές συγκινήσεις. Κυρίως όμως δίνει ακόμη περισσότερα εργαλεία για την καθημερινότητά μας.

Η Digident, η εταιρεία με επίσημη αναγνώριση αντιπροσώπευσης από την Medit στην Ελλάδα, δεν έχει αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα λειτουργίας σε όλους τους σαρωτές Medit που έχει εγκαταστήσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο συνδυασμός τους με το λογισμικό exocad αποτελεί την πιο εκρηκτική επαγγελματική επιλογή ψηφιακού συστήματος. Η Digident, επίσης αντιπρόσωπος της exocad στην Ελλάδα, με εκπαιδευμένους οδοντοτεχνίτες στην έδρα της exocad GmbH, παρέχει αποδεδειγμένα την πιο ουσιαστική, οδοντοτεχνική υποστήριξη στους συναδέλφους-πελάτες της. Και φυσικά, εξασφαλίζοντας την κατανόηση της Medit για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, έχει τις πιο δελεαστικές προσφορές για τα ψηφιακά της πακέτα για το 2017.

Παρακάτω, περιγράφονται οι βασικές αρχές της 3D σάρωσης.

3D σάρωση

Η τρισδιάστατη σάρωση είναι μία ταχεία και ακριβής μέθοδος μέτρησης των διαστάσεων ενός αντικειμένου, τα δεδομένα της οποίας είναι επεξεργάσιμα με τη βοήθεια υπολογιστή.
Αυτό συμβαίνει και με τη σάρωση ενός εκμαγείου γύψου. Το εκμαγείο εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή με ψηφιακή, απολύτως επεξεργάσιμη μορφή. Είναι μετρήσιμες παράμετροι όπως ύψος, πλάτος, όγκος, επιφάνεια κτλ.
Τα δεδομένα μιας τρισδιάστατης σάρωσης είναι η γέφυρα μεταξύ φυσικού αντικειμένου και της αναπαραγωγής του με τις σύγχρονες τεχνικές κατασκευής. Αυτό επιτυγχάνεται με την μετατροπή των 3D δεδομένων σε αρχεία υπολογιστικά υποβοηθούμενου σχεδιασμού (CAD) και στη συνέχεια της χρήσης τους για την ψηφιακή αναπαραγωγή τους με υπολογιστικά υποβοηθούμενη κατασκευή (CAM).
Η ακρίβεια είναι το ζητούμενο από ένα CAD/CAM σύστημα. Αυτός είναι ο παράγοντας με τον οποίο κρίνουμε την ποιότητα ενός CAD/CAM συστήματος. Συνεπώς, αφού η βάση της ψηφιακής διαδικασίας είναι η σάρωση, θα πρέπει να είναι τέτοιου επιπέδου που να εγγυάται την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Σε σχέση λοιπόν με την ακρίβεια των σαρωτών, είστε στη σωστή ιστοσελίδα.

Τεχνολογία σάρωσης με μπλε φως

Η τεχνολογία σάρωσης, γενικά με τη βοήθεια φωτός, λειτουργεί ως εξής: Συμμετρικές ζώνες φωτός προβάλλονται πάνω στο αντικείμενο που σαρώνεται ενώ, ταυτόχρονα, οι δύο κάμερες καταγράφουν τα οπτικά δεδομένα. Για κάθε σημείο σάρωσης, οι δυο κάμερες και το αντικείμενο της σάρωσης σχηματίζουν ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια, υψηλού επιπέδου λογισμικό τα «τριγωνοποιημένα» δεδομένα με τη βοήθεια πολύπλοκων αλγορίθμων. Τα εκατομμύρια σημείων που καταγράφονται συνθέτουν την επιφάνεια του, υπό σάρωση, αντικειμένου. Στους σαρωτές που χρησιμοποιούν τεχνολογία laser γίνεται προβολή ακτίνας laser στο αντικείμενο και χρησιμοποιούνται πολύπλοκοι μαθηματικοί υπολογισμοί για να μετρηθεί ο χρόνος ανά την απόσταση που χρειάζονται τα φωτόνια του laser για να ανακλαστούν στο αντικείμενο και να επιστρέψουν στον οπτικό υποδοχέα όπου και συλλέγονται ως δεδομένα σάρωσης. Η σάρωση με λευκό φως είναι η προτιμώμενη τεχνική τρισδιάστατης σάρωσης σε όλους τους βιομηχανικούς τομείς λόγω της υψηλής ακρίβειας του αποτελέσματος που προσφέρει.
Η ακτίνα laser είναι μονοχρωματική και έτσι διαθέτει μια μόνο συχνότητα φωτός την ίδια στιγμή που το λευκό φως περιλαμβάνει όλο το φάσμα των χρωμάτων άρα και το σύνολο των φωτεινών συχνοτήτων. ‘Ετσι, δεν υπάρχει περιορισμός στο χρώμα της επιφάνειας που σαρώνεται. Και τα δύο συστήματα επεξεργάζονται το φως που ανακλάται στο, υπό σάρωση, αντικείμενο. Η διαφορά μεταξύ των δύο τεχνικών έγκειται στο τι μετράει το κάθε σύστημα. Με το laser γίνεται μέτρηση της έντασης και του εύρους του επιστρεφόμενου, από την επιφάνεια, φωτός ενώ με το φως μετριέται φασματικά η συχνότητα του φωτός από την ανάκλασή του στο αντικείμενο σάρωσης.
Επειδή το laser μετρά την φωτεινή ένταση χρωματικές διαφοροποιήσεις ή ανακλάσεις από ξένες φωτεινές πηγές μπορεί να δημιουργήσουν εσφαλμένα δεδομένα, όπως για παράδειγμα, διαφανείς, ή γυαλιστερές επιφάνειες. Αντίθετα, οι υποδοχείς του μπλε φωτός δεν επηρεάζονται από αντίστοιχες συνθήκες και συλλέγουν τα δεδομένα πέντε με έξι φορές ταχύτερα.